Släkten

Släkten

Om bloggen

I den här bloggen kommer jag att meddela när något hänt på min hemsida, nya släktuppgifter, nya fotografier eller annat som har eller inte har med släkten att göra. Av och till kanske någon annan fundering också kan smyga sig in. Givetvis hoppas jag också på bidrag och kommentarer från Dig som läser bloggen och hemsidan. Observera att för att kommentera ett inlägg behöver du inte vara inloggad.

Meddela mig om du inte automatiskt får mejl med meddelande om nya inlägg på bloggen, men skulle vilja ha det.

Lövåsleden

DiversePosted by Torgny 2014-06-25 13:11:57

Ser att bland alla sommarens olika evenemang finns speciellt ett av alldeles särskilt intresse för alla Låås-släktingar: Lördagen den 19 juli firas nämligen Hästjärnvägens dag i Älvsjöhyttan och bland aktiviteterna finns invigningen av Lövåsleden med guidad vandring.
http://www.visitvarmland.se/sv/evenemang/hastjarnvagens-dag-i-alvsjohyttan-19011

Som namnet anger passerar leden den gamla, nu helt utdöda bosättningen, Lövåsen, där stamfadern Lås Per Persson bodde när han fick namnet Lås. Se artikeln " Ett släktnamn blir till; Låås-släkten och Lövåsen" under fliken "Släktberättelser" på denna hemsida för hela historien.

Kom med på vandringen i härlig bergslagsnatur och se platsen för Låås-släktens geografiska ursprung. Grundstenarna finns fortfarande kvar liksom säkert mycket annat intressant längs leden!

  • Comments(2)//slakten.torgnylaas.se/#post64