Släkten

Släkten

Om bloggen

I den här bloggen kommer jag att meddela när något hänt på min hemsida, nya släktuppgifter, nya fotografier eller annat som har eller inte har med släkten att göra. Av och till kanske någon annan fundering också kan smyga sig in. Givetvis hoppas jag också på bidrag och kommentarer från Dig som läser bloggen och hemsidan. Observera att för att kommentera ett inlägg behöver du inte vara inloggad.

Meddela mig om du inte automatiskt får mejl med meddelande om nya inlägg på bloggen, men skulle vilja ha det.

Brittsommar i finnmarken

DiversePosted by Torgny 2013-10-17 14:30:03
I söndags den 13 oktober, på årets sista Brittsommardag, hade jag den äran att guida hustru Gun-Britts kusiner Birgit och Margareta och Margaretas man Lennart i finnmarken. Vi drog först till Gåsborns finnmarker i Värmland och platserna Asien, Lövåsen och Vitklinten där jag berättade om olika släkthändelser med anknytning till ställena. Berättelserna finns sedan tidigare här på hemsidan och i tidskriften Finnmarken Förr och Nu i litet olika versioner. Jag tror namnet Klinten kittlade litet extra med sin märkliga Dan Andersson-anknytning och genom att Birgit och Margareta är uppväxta på en plats med samma namn, dock med "Snö" framför. Sedan gick färden till Grangärde finnmark och Björndalen, Hoberget och Burängsberg innan vi styrde mot svenskbygderna och avslutade med en utsökt middag hemma hos Birgit i Ludvika.
Torgny

Kusinerna framför torpet Klinten, eftermiddagsfika vid Björnån och utsikt från Hoberget.  • Comments(0)//slakten.torgnylaas.se/#post55