Släkten

Släkten

Om bloggen

I den här bloggen kommer jag att meddela när något hänt på min hemsida, nya släktuppgifter, nya fotografier eller annat som har eller inte har med släkten att göra. Av och till kanske någon annan fundering också kan smyga sig in. Givetvis hoppas jag också på bidrag och kommentarer från Dig som läser bloggen och hemsidan. Observera att för att kommentera ett inlägg behöver du inte vara inloggad.

Meddela mig om du inte automatiskt får mejl med meddelande om nya inlägg på bloggen, men skulle vilja ha det.

Granbergsleden i Rämmen-video

DiversePosted by Torgny 2013-08-18 20:44:04

Under Rämmendagarna anordnades den 13 juli en vandring längs den västra delen av Granbergsleden. Granberget var en gång en livaktig, men glesbebyggd skogsby ingående i 3 kommuner: Nordmark, Gustav Adolf och Rämmen. Förutom från de egna tegarna hade folket sin utkomst i hyttor och gruvor i närheten och så småningom skogen. En gång på 1960-talet anordnade t o m byns idrottsförening, Granbergets SK junior-SM på skidor!

Nu ligger allt öde och skogen har tagit tillbaka allt som idoga människor under generationer odlat upp.
Kändisar som har anor från Granberget inkluderar Björn Skifs, Christer Sjögren och tennisspelaren Magnus Norman.

Vandringen leddes av ledens upphovsman, Leif Olsson, som också berättade initierat och engagerat vid de olika torpställen som passerades. Under vandringen tog jag några filmsekvenser, som förhoppningsvis kan ge en inblick i våra upplevelser under dagen utan några som helst anspråk i övrigt . Njut av naturbilderna och Leifs härliga öst-Värmländska Lesjöforska med dess diftonger och avhuggna ord och de speciella tungrotsr-en: http://torgnylaas.se/Filmer/V-Granbergsleden.mp4

För den intresserade finns vägvisning till leden från badplatsen vid Sundsjön ca 5 km norr om Motjärnshyttan. Det finns också en informationsfolder, bl a vid ledens startpunkt.

  • Comments(0)//slakten.torgnylaas.se/#post54